Aurasalaojakone

Suomessa nimen ”Urho” saanut Hollannissa valmistettu aurakone painaa n. 30 tonnia, mutta laajan telapinnan ansiosta maan tiivistyminen ojituksen yhteydessä on vähäistä. Työsyvyyden säätö ja ojan kaltevuus hoidetaan automaattisesti laser-tekniikalla. Aura vetää kapean viillon peltoon ja laskee samalla putken. Sorastus tapahtuu samanaikaisesti ja tarvittaessa pellon pintaan asti. Auran jäljiltä ojituksen jälkityöt ovat vähäiset, joten pelto on kevyen tasaamisen jälkeen valmis viljelyyn.

Kaivukoneet

Tela-alustaisia kaivukoneita käytetään salaojatyömaalla kaivojen ja liitosten asennuksessa, soran kuormaamisessa ja esim. valtaojien putkituksessa. Koneet painavat 22 ja 13 tonnia.

Pyöräalustainen yhdistelmäkaivukone on painoltaan 11 tonnia ja sitä käytetään soran kuormaamisessa ja pienemmissä kaivutehtävissä.

Käytössä on myös runko-ohjattava yhdistelmäkaivuri painoltaan 11 tonnia ja sitä käytetään tarvittaessa esim. jätevesijärjestelmien rakentamisessa.

Sorastuslaitteet

Traktorin perään kytkettävät telivetoiset soravaunut ovat tilavuudeltaan 4 – 9 m3. Niiden avulla sorastus tapahtuu luotettavasti ja katkotta aurakoneen vauhdissa.